Ferdinand Berousek byl původním zakladatelem a majitelem cirkusu Berosini. „Pan Ferdinand byl nejen vynikajícím ředitelem, artistou a klaunem, ale byl to především člověk se zlatým srdcem. Byl to člověk s nekončícím humorem a neustálou tendencí pomáhat lidem mu blízkým,” stojí na Facebookové stránce Cirkus Berosini. 

Kromě působení na české cirkusové scéně byla ale také milující otec, manžel, bratr, přítel a velkorysý člověk, který navždy utkví ve vašich srdcích. I to stojí ve vyjádření.  

Žonglér a klaun

Pod příspěvkem na sociálních sítích začali lidé kondolovat a vzpomínat na Ferdinanda Berouska. „Pana Ferdinanda Berouska jsem poznal nejen jako žongléra a výborného klauna, ale hlavně jako optimistického, charakterního a upřímného člověka, s kterým si mohl kdekdo popovídat prakticky o čemkoliv, bez nějakých falešných samochvál a vulgarit. Pozůstalým tímto vyjadřuji soustrast a celému kolektivu cirkusu Berosini hodně sil pro další práci!” píše dojemná slova fanoušek Ludvík V. Milan L. pak uvádí, že odešla legenda českého cirkusu. „Klaun a artista staré školy, čest jeho památce,” píše.

Zemřela cirkusová legenda Ferdinand Berousek. Podlehl nemoci.
Autor: Facebook Cirkus Berosini