V návrhu programu, který schválila městská rada, je například dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace, dotace pro Muzeum paměti XX. století, rozdělení sociálních grantů nebo výzva ohledně návrhu úprav pravidel přerozdělování daní mezi státem a regiony.

Zastupitelé ve čtvrtek dopoledne při diskusi ale nejprve odůvodňovali, proč do programu navrhují materiály, které na něj nezařadila rada. Pak vystupovali opoziční zastupitelé se svými návrhy ohledně školství, parkování nebo výběru ředitele ZŠ Formanská, o kterém diskutovali na minulém zasedání.

O některých navržených materiálech zastupitelé začali i diskutovat. Mluvili třeba o počtu míst ve školách a kdo je za jejich nedostatek zodpovědný, navrhovali také zřízení fondu pro řešení potíží s parkováním na sídlištích. Opoziční zastupitel a poslanec Patrik Nacher (ANO) ve svém projevu, který označil za politický, polemizoval o tom, zda radní využívají toho, že vládní koalice je složena ze stejných stran jako ta městská.

Černý kašel

Vedle uvedeného zastupitelé debatovali o černém kašli a tom, že ho nedávno prodělal primátor Bohuslav Svoboda (ODS), který kvůli tomu čelil kritice, že šel mezi lidi. Opozice mu vytýkala, že jako primátor měl jít příkladem. Podle ní měl zůstat doma do úplného vyléčení a odmítla primátorův dřívější argument, že v té době už nebyl infekční. Primátora se zastal zastupitel Tomáš Kaštovský (ODS), podle kterého Svoboda postupoval správně.

Fotogalerie
4 fotografie