Událost se stala ve středu po poledni. „S dalšími složkami integrovaného záchranného systému jsme vyjížděli k obci Zadní Třebaň, kde při práci na sloupu vysokého napětí došlo k pádu sloupu na dva dělníky,“ řekla Blesku policejní mluvčí Michaela Richterová.

Jeden z mužů bohužel na místě zemřel. Podle informací záchranářů byli zraněni další dva dělníci. „Jeden pacient s těžkým zraněním (poranění hlavy, otevřená zlomenina dolní končetiny), kterému lékař musel zajistit dýchací cesty, byl transportován letecky do Fakultní nemocnice Motol, druhý pacient s pohmožděninami po těle byl po ošetření převezen do Všeobecné fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Video
Video se připravuje ...

Sloup vysokého napětí zabil dělníka. (13. března 2024) čtenář Blesku

Celou tragédií a jejími okolnostmi se zabývají kriminalisté. „Zjišťují, proč došlo k pádu sloupu, i míru zavinění. U zemřelého byla nařízena soudní pitva pro zjištění přesné příčiny smrti,“ dodala Richterová.

Omezení na trati

Kvůli neštěstí byl zastaven provoz na železniční trati Praha-Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi. Zprovoznění úseku předcházelo policejní vyšetřování úmrtí dělníka a zranění dvou dalších. Provoz byl obnoven v 17:00, informoval mluvčí Správy železnic (SŽ) Martin Kavka.

Dopravce zajistil náhradní dopravu autobusy. Omezení se týkalo Západních a Bavorských expresů, rychlíků Berounka a osobních vlaků linky S7, informoval mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Fotogalerie
7 fotografií