Tramvaj jedoucí ve směru do centra srazila chodkyni kolem 15:30. „V Plzeňské ulici došlo ke srážce tramvaje s chodcem,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Později upřesnil, co se vlastně na místě stalo. „Prověřováním vyšlo najevo, že došlo ke srážce tramvaje s chodkyní, ta byla vlivem nárazu odmrštěna do silnice a přejelo ji vozidlo. Řidič z místa ujel, policisté po něm pátrají,“ dodal. Později uvedl, že řidičku se podařilo vypátrat, nebyla pod vlivem alkoholu.

Záchranáři byli rychle na místě. „Na místo vyjela posádka záchranářů, lékař i inspektor. Na místě nejprve probíhala spolu se svědky telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace, lékařka však na místě bohužel konstatovala zranění neslučitelná se životem. Zhruba 50letá žena na místě zemřela,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Nehoda komplikuje provoz tramvají, mezi Motolem a Andělem nejezdí. „Linky 9, 10, 15 a 16 jedoucí ve směru z centra města jsou zkráceny do zastávky Anděl. Provoz linek Sídliště Řepy - Motol je zachován. V úseku Anděl - Motol je zavedena náhradní autobusová doprava X-9,“ uvádí Dopravní podnik na webu.

Video
Video se připravuje ...

Tramvaj v Plzeňské ulici v Praze srazila chodkyni. (4. března 2024) Aktu.cz

Fotogalerie
13 fotografií