Politička podle Valoviče na funkci i mandát rezignovala v pondělí, důvod starosta neuvedl. „Její rozhodnutí respektuji a chtěl bych jí touto cestou poděkovat za odvedenou práci a odhodlání,“ uvedl.

Dodal, že agendu Koumarové převezme do doby, než se ODS a TOP 09, které v Praze 10 kandidovaly do zastupitelstva společně, dohodnou na jejím nástupci. „Zastupitelský mandát získá Petr Hůlka (ODS), který je prvním náhradníkem na kandidátce Společně pro Prahu 10,“ uvedl starosta.

Kritika z řad opozice

Práci Koumarové v minulosti kritizovali opoziční Piráti. „Místostarostka pro investice do školských objektů a rozpočet byla dlouhodobě terčem kritiky našich zastupitelů. Její působení je spojeno s celou řadou manipulací a pochybných smluv, na které bylo podáno i trestní oznámení,“ uvedl v reakci na rezignaci pirátský zastupitel Petr Beneš.

Praha 10 je podle počtu obyvatel po Praze 4 druhou největší pražskou městskou částí, žije v ní zhruba 110 000 lidí. Tvoří ji celé Vršovice a části katastrálních území Strašnice, Malešice, Záběhlice, Michle, Vinohrady, Hrdlořezy, Hloubětín a Žižkov. Od listopadu 2022 tam vládne koalice Společně pro Prahu 10 (ODS a TOP 09) a koalice uskupení Vlasta, STAN a KDU-ČSL. V opozici je ANO, Piráti a klub SPD, Trikolory a nezávislých.

Fotogalerie
5 fotografií