„Musíme dát lidem vědět, že se můžou taky zapojit do rozvoje Prahy a že jejich dobrý nápady podpoříme,“ říká na propagačním videu Zdeněk Hřib, zatímco sedí na lavičce v přelepeném dresu Slavie a kolem krku má ručník. „No a řeks jim to?“ táže se ho jeho stranický kolega Daniel Mazur, radní pro ICT, vědu a inovace, oblečený do téhož dresu s logem PID. „Komu?“ ptá se Hřib. „No lidem,“ odpovídá Mazur, načež se Hřib zvedá a nabádá lidi, aby se do inovačního maratonu přihlásili. 

Zřejmě dobře míněný nápad ale nepadl na úrodnou půdu, jak vyplývá z negativních komentářů, kterými se to pod jeho videem hemží. Často se v nich opakuje to, že nakopnout by potřeboval někdo jiný než Praha. „Prosím, já se hlásím. Chtěl bych nakopat Piráty s celou vládou. Zn. kopačky mám,“ uvedl jeden z pobouřených občanů.

Běsní ale hlavně fanoušci „sešívaných“, podle nichž Hřib využitím dresu jejich favorita a přelepením jeho loga Slavii zneuctil. „Přešít dres Slavie a dát tam logo PID... to je na pár facek nebo radši na přes držku,“ napsal jeden z nich. „Pane náměstku, to že jste zneuctil moji milovanou Slavii přelepením hvězdy logem PID, je pro mě asi poslední kapka. Přemýšlím, jestli je vaším záměrem dělat si z lidí legraci nebo jestli jste tak hloupý a ztratil jste kontakt s realitou. Bohužel se musím připojit k ostatním komentářům. Nakopnout by potřeboval někdo jiný než Praha,“ napsal další rozvášněný komentátor. 

Hřib se po smršti nelichotivých názorů omluvil a pokusil se svůj záměr vysvětlit. „Pokud jsem tím někoho urazil, tak se za to velice omlouvám, nebylo to mým záměrem. V remaku jednoho nedávno publikovaného videa, které také využilo prostředí sportovní šatny, jsme se s kolegou radním pro ICT a inovace Danielem Mazurem především snažili upozornit na možnost přihlásit se do letošního ročníku inovačního maratonu Nakopni Prahu,“ uvedl.

Dodal, že si město nyní nemůže dovolit nákladnou mediální kampaň, a tak video s kolegou Mazurem stvořili „na koleně“. „Jako náměstek pro dopravu kopu denně za dostupnou a kvalitní veřejnou dopravu ve sjednocených barvách PID. Ty jsou nápadně podobné barvám jednoho ze slavných pražských fotbalových klubů. Pochopitelně běžně žádné originální dresy PIDu na skladě nemáme. Jinak fandím zdravému životnímu stylu, sportu i dobrému fotbalu bez rozdílu,“ dodal. Podle reakcí se ovšem nezdá, že by to jeho sledující uklidnilo.

Fotogalerie
9 fotografií