Do rodinné hrobky vedle syna Václava (†40) a vnoučka Venouška (†6 dnů) uložila rodina svou milovanou po poledni. Desítky lidí rodině kondolovaly poté, co k nebi vzlétly bílé holubice symbolizující odchod duše do nebe. Pro přítomné byly nachystány bílé kytičky, jimiž zasypali rakev.

Rodina vybrala pro ostatky exkluzivní rakev Kleopatra s děleným víkem a polstrováním typu Amerika. Pohřební služby ji prezentují jako špičku v sortimentu pohřebních rakví. Dodávají ji buď celodřevěnou dubovou, nebo měděnou v přechodové metalíze. Cena se podle informací Blesku pohybuje kolem 70 tisíc korun.

Odkrytí hrobu, který pracovníci pohřební služby připravili pro uložení ostatků, také odhalilo tajemství - ukrývá totiž „strážce“, kteří na mrtvé uložené v hrobě dávají pozor. Několik desítek centimetrů pod náhrobkem je umístěn obrázek Panny Marie, ve výklenku tamtéž stojí řada sošek - Panenka Marie, svatý Josef, andělé i dva krucifixy. 

Radosti i tragédie

Cirkusovému a hlavně pouťovému řemeslu se věnovali už předkové Václava a Olgy Kočkových. Ještě jako Janečková paní Olga s rodiči procestovala svět, aby nakonec se svým vyvoleným stála v čele rodiny, jejíž jméno u veřejnosti nepřestává rezonovat.

Video
Video se připravuje ...

Rodina se naposledy rozloučila s Olgou Kočkovou (†79): Srdceryvná slova vdovce a plačící vnoučata! Blesk TV

Měli spolu tři děti, Jana, Václava a Olgu. Společně celé dekády vedli matějskou pouť na pražském Výstavišti v Holešovicích (další ročník začal v sobotu), podnikání po nich před několika lety převzal nejmladší pokračovatel rodu Václav nejml. (30).

Kromě radostí a úspěchů rodinu stíhala i neštěstí. O mladšího syna připravil Kočkovy bývalý podnikatel Bohumír Ďuričko ( †70), když Václava 9. října 2008 při hádce po křtu knihy expremiéra Jiřího Paroubka zastřelil. V roce 2018 pochovali také pravnuka Venouška ( †6 dnů) a vnuka Jana mladšího ( †28), který spolu s dalším řidičem zemřel při jím zaviněné nehodě na dálnici D11. Právě vedle pravnuka Venouška a syna Václava paní Olga nalezla poslední odpočinek. Vnuk Jan leží na Olšanských hřbitovech.

Fotogalerie
141 fotografií