Čapadlo je u schodiště vedle budovy Hollaru a propojuje náplavku s Divadelní ulicí. V průchodu se nyní nacházejí stánky s občerstvením, u řeky je na zpevněných prostranstvích posezení a nově bude součástí pronájmu i přilehlá travnatá plocha. Prostor jako místo pro občerstvení a posezení u Vltavy s kulturním programem Praha zprovoznila v roce 2021.

Dosavadní provozovatel měl původně smlouvu na jeden rok, což je spolu s rozšířením nájmu i na další plochu náplavky důvod, proč se město rozhodlo vypsat novou soutěž. Součástí tendru byl i dramaturgický plán kulturního programu, který bude provozovatel zajišťovat. Nově bude také hradit i náklady na úklid prostranství.

Komise v tendru hodnotila šest nabídek, vítěz nabídl podle protokolu nájemné 1300 korun za metr čtvereční a rok, což byl zhruba dvojnásobek druhé nejvyšší nabídky. Hodnocení zahrnovalo i posouzení dramaturgického plánu. „Věřím, že dramaturgický záměr nového provozovatele zachová atmosféru čapadla a město získá nájem odpovídající tomuto atraktivnímu prostoru,“ uvedl radní Prahy pro majetek Adam Zábranský (Piráti).

Fotogalerie
10 fotografií