NDIC ji oznámilo těsně před 02:00. Nehoda se podle tiskové zprávy stala na šestém kilometru dálnice, tedy nedaleko hlavního města. Odstraňování následků nehody probíhalo devět hodin, dálnice byla po celou dobu zavřená. V autobusu kromě řidiče cizince cestovalo podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové dalších 26 cizinců.

Záchranáři na místě ošetřili tři zraněné. „Pacient s mnohočetným poraněním byl transportována letecky do Ústřední vojenské nemocnice, pacient s otevřenou zlomeninou dolní končetiny, u kterého měl lékař podezření také na zlomeninu pánve, byl transportován letecky do vinohradské nemocnice, třetí pacient s povrchovým poraněním hlavy byl po ošetření převezen do Fakultní nemocnice Bulovka,“ řekla Blesku mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Dlouhé hodiny v koloně

Pro cestující z autobusu přijelo náhradní vozidlo, pak se ještě čekalo na odtah autobusu. Dálnice byla zavřená celkem devět hodin, cestující se na cestě do hlavního města zdrželi i dlouhé hodiny! „Před šestou jsme vyjížděli z Litoměřic směrem do Prahy, z kolony jsme se dostali zhruba v 10:30,“ řekl Blesku František, který jel ráno s kolegy do práce autem.

Před odklonem na 9. km bylo kolem deváté ráno zhruba 6kilometrová kolona, další asi 3kilometrovou kolonu si museli řidiči vystát, pokud chtěli po cestě do Prahy sjet už na exitu 18 na Novou Ves. Pokud řidiči jeli „po staré“, postáli si v koloně podle řidičů od Veltrus až ke kruhovému objezdu ve Zdibech zhruba hodinu. Provoz byl obnoven krátce před jedenáctou dopoledne a kolony se začaly rozjíždět.

Fotogalerie
3 fotografie