Řada lidí vyráží na Mikuláše do centra Prahy každý rok s rodinou. Stejně to má i Jiří z Prahy. ,,Vždycky v centru hlavně na Staromáku, nebo kolem Kampy, tam je toho milion. My to máme spíš jako rodinné setkání na svařáček.” Nebojí se děti čertů?ptá se redaktorka Blesku, která je na místě. ,,Samozřejmě on to je dobrý argument na to, aby děti byly hodné. Na druhou stranu nic se nesmí přehánět, takže nechci aby mi malá plakala. To je zbytečný, aby z toho měla trauma,” dodal Jiří. 

S dětmi na Staromák vyrazila i Anna z Prahy. Jak se jim líbila mikulášská show?,,Měli to hezky udělané, hlavně ty kostýmy. Jen teda mně se moc nelíbily ty moderně nazpívané koledy, ale někomu se to třeba líbí,” popsala Anna.

Redaktorka také potkává skupinu mediků, kteří byli převlečeni za Mikuláše, čerta a andělé. ,,My jsme medici, takže jsme byli v nemocnici Na Františku na LDN potěšit důchodce a lidi co tam leží, a říkali jsme si, že když už jsme oblečený, tak se můžeme stavit i tady na Staromáku za dětma,” řekl jeden anděl. ,,Máme zkušenosti z minulého roku, kdy jsme byli stejně a pak jsme vyšli převlečení v kostýmech na ulici a lidé nás odchytávali, tak jsme si řekli, že letos to zkusíme pojmout trochu jinak a vyjít i s odměnou pro děti,” sdělil druhý anděl. 

Na Staroměstském náměstí rejdili čerti. Lidé se fotili s Mikulášem i Andělem. (5. prosince 2023)
Autor: Mária Rušinová

Video
Video se připravuje ...

Na Staroměstském náměstí proběhlo Mikulášské vystoupení. Anastázie Podhůrská

Video
Video se připravuje ...

V centru Prahy chodil Mikuláš, čert i anděl.  Anastázie Podhůrská

 

Fotogalerie
14 fotografií