Dopravní podnik (DPP) na svém webu informuje, že výluka potrvá od pondělí 30. října přibližně od 04:30 do půlnoci z 8. na 9. listopadu. Denní tramvajové linky 3, 5, 6, 9, 14 a 24 budou jezdit po změněných trasách stejně jako noční s čísly 91, 92, 94, 95, 96 a 98. Dopravce zřídí na dobu výluky zastávky Dlážděná v Dlážděné ulici u křižovatky se Senovážným náměstím a Lazarská ve Spálené ulici v zastávkách tramvají. Cestující se o změnách tras dozvědí například z informačních letáků umístěných na zastávkách.

Během výluky pracovníci vymění oblouky v Jindřišské ulici u Jeruzalémské ulice a v oblasti křižovatky Lazarské a Vodičkovy ulice, které pochází z roku 2014. Podle Miroslava Pence z DPP se jedná o jeden z nejfrekventovanějších úseků tramvajové sítě v Praze a opotřebení oblouků je velmi vysoké, takže opravu podnik nemůže odložit na příští rok.

„Opět se ukazuje, jak je potřebná nová tramvajová trať Václavské náměstí – Muzeum, která by nám umožnila alternativní vedení tramvajových linek s výrazně menším dopadem na celou síť,“ podotkl už dříve v tiskové zprávě týkající se výluky. Na trať v horní části Václavského náměstí již DPP vypsal tendr, jeho výsledek má být znám do konce roku.

Fotogalerie
3 fotografie