Na místě bývalého obchodního centra má Trigema postavit domy s devíti a patnácti patry se 154 byty pro asi 300 lidí a podzemními garážemi. Investor má pak podle smlouvy radnici Prahy 12 přispět zhruba 12 milionů korun na kompenzaci vlivu zástavby třeba na dopravu, služby nebo klid v okolí a dále 5,28 milionu korun na vybudování nových parkovacích míst. Součástí dohody je i přestavba MŠ Větrníček a vybudování nové prodejny potravin.

Části obyvatel dvanácté městské části, kteří se proti výstavbě v minulosti ohradili i peticí, vadí mimo jiné výška budov. Podle původního projektu věže měly mít 18 a 14 nadzemních pater. Upravený návrh s nižším počtem pater podpořil v roce 2021 Institut plánování a rozvoje a souhlasné stanovisko vydal i orgán územního plánování pražského magistrátu.

S plánovanou výstavbou nesouhlasí například Piráti, radní pro majetek Zábranský radě předložil tisk o nesouhlasu s projektem. Zábranský řekl, že není proti stavbě jako takové, chtěl však do procesu výstavby více zapojit místní obyvatele a projekt tomu tak přizpůsobit. „Jsem přesvědčen o tom, že ty projekty se musí dostatečně projednávat s veřejností, protože když se veřejnost cítí odkládána na druhou kolej, tak to ještě více podporuje odpor vůči další bytové výstavbě,“ dodal.

Náměstek primátora Petr Hlaváček (STAN) však předložil protinávrh a rada tak výstavbu naopak schválila. „Vznikne 154 nových bytů, což při růstu počtu obyvatel hlavní město potřebuje. Proto jsme dnes na radě hlavního města Prahy udělili souhlas s využitím magistrátních pozemků,“ uvedl Hlaváček.

Trigema v Praze plánuje řadu dalších bytových projektů, do konce roku 2029 chce postavit asi 1000 nájemních bytů, a to například v Nových Butovicích, v objektu Lihovar Smíchov nebo v Karlíně za asi 13 miliard korun.