Případ se podle médií týká nátlaku, který údajně Stiborek spolu s Malým vyvíjeli na kardiochirurga Jana Pirka a šéfa kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM Ivana Netuku. Podle MF Dnes Stiborek s Malým Pirkovi a Netukovi naznačovali, že na ně mají kompromitující materiály.

Podle Nguyenové hrozí obviněným v případě prokázání viny až čtyřleté vězení, dvěma pak také zákazy činnosti. Obvinění z vydírání čelí dva lidé, třetí je pak stíhán kvůli neoprávněnému přístupu k počítačovému systému a porušení tajemství listin.

GIBS prověřuje a stíhá příslušníky policie, mezi obviněnými však policisté nejsou. Podle Seznam Zpráv ale měla inspekce původně podezření, že se na vyhrožování podíleli policisté. Na kontakty s nimi se podle webu odkazovali někteří z obviněných. Nguyenová uvedla, že se inspekce případem zabývá na základě usnesení Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4, které GIBS přikázalo ve věci konat prověřování a vyšetřování.

Video
Video se připravuje ...

Šéf IKEM Stiborek končí. Ministr Válek oznámil, že přijal jeho rezignaci. ČTK/Blesk Zprávy

Vyšetřovatelé koncem srpna v IKEM zasahovali, získávali tam důkazy. GIBS, která vyšetřuje trestné činy policistů a dalších příslušníků bezpečnostních složek, se zabývala podezřením z nátlaku a vydírání. NCOZ zase řešila možnou manipulaci se zakázkami a korupci.

Fotogalerie
15 fotografií