V průběhu léta se na sociálních sítích rozšířilo video, na kterém Tadeáš „Mawar“ Růžička stojí nad bezvládným tělem muže, do kterého kope, fackuje ho a nadává mu. Jen pár týdnů nato měl napadnout při noční návštěvě rychlého občerstvení mladou ženu tak, že jí dal pěstí do obličeje. Jeho činy odsoudili kolegové z branže a od organizace Oktagon MMA, kde se v minulosti představil, dokonce dostal nadobro stopku.

Za jeho výtržnosti mu ale hrozí mnohem větší problém, v případě odsouzení by ho mohly čekat až tři roky v base. „Kriminalistům se již povedlo zjistit totožnost poškozeného a vyslechnout ho. Zároveň zjistili dostatek podkladů k tomu, aby mohli zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě, a to pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. K tomu mu policisté připočetli i napadení zákaznice rychlého občerstvení.

Růžička se médiím vyhýbá, na konci září však promluvil pro podcast Red Card Tomáše Řepky. Ten se ho ptal i na to, jestli se bojí vězení. „Podle všech okolností si nemyslím, že bych měl jít do vězení, kdyby bylo ale nejhůř, nebojím se. Myslím si, že bych tam případně potkal známé. Můj život se vždy točil kolem vlivných lidí a lidí, kteří si za něčím šli a byli průbojní. Některé cesty bohužel vedly i tam (do vězení),“ řekl Růžička.

Pak poněkud zkrotl. „Myslím si, že by to pro mě bylo určitě těžké, nebudu dělat frajera. Mám rád svůj klid. Myslím si, že právě to by pro mě byl největší problém, že bych musel prostor sdílet s lidmi, kteří mi nejdou úplně na srdce.“ O osudu Růžičky nyní bude rozhodovat soud, jeho výsledek bude znám nejdříve až za několik měsíců.

Video
Video se připravuje ...

Policisté se shánějí po muži, kterého v bezvědomí fackoval agresor. K napadení mělo dojít na Strossmayerově náměstí. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií