Tramvajové vedení v Křižovnické ulici strhlo nákladní auto kolem dnešních 07:00. Omezení se týká pravidelných tramvajových linek 2, 17, 18 a 35 i náhradních spojů XA, které o tomto víkendu jezdí kvůli výluce části linky A pražského metra. Až do obnovení provozu v 09:51 jezdily tramvaje na těchto linkách odklonem a neobsluhovaly zastávky Právnická fakulta, Staroměstská, a Karlovy lázně.

Náhradní autobusovou dopravu nebylo podle dopravního podniku možné zavést. V úseku Staroměstská - Malostranská mohli cestující využít pravidelnou autobusovou linku 194. Mezi zastávkami Staroměstská a Právnická fakulta autobusovou linku 207.

Veřejnou dopravu v centru metropole o tomto víkendu komplikuje i plánovaná oprava části linky A pražského metra. Soupravy kvůli ní nejezdí mezi stanicemi Dejvická a Můstek. Cestující mohou kromě běžných linek povrchové dopravy využít i náhradní tramvajovou linku XA a tramvaj číslo 35. Pro dopravu na nebo z Letiště Václava Havla doporučuje dopravní podnik využít posílenou autobusovou linku 100, která jezdí ze stanice metra B Zličín.

Fotogalerie
13 fotografií