Infolinka PVK hlásila přerušení dodávek vody v celé Praze 4 nejméně od 18:00. Mezi dotčenými částmi jmenovala Krč, Michli a Podolí. Pražská čtvrtá městská část má víc než 126.000 obyvatel podle posledních dostupných dat Českého statistického úřadu z počátku loňska.

Mrázek ČTK před 18:30 řekl, že podnik se zabývá dvěma haváriemi v okolí Budějovické na potrubí s průměrem 80 centimetrů. Avizoval, že PVK se kvůli obnově zásobování pokusí vodou z Podolí naplnit vodojem na sídlišti Zelená Liška. „My jsme to přepásmovali a v současné době by už téměř všem lidem, kteří byli dotčení tou havárií, měla téct voda," řekl mluvčí kolem 20:15. Slabší tlak může podle něj zůstávat v rozvodech vody v horních patrech panelových domů.

PVK zásobují pitnou vodou Prahu a část Středočeského kraje. Loni podnik řešil 3874 havárií, což bylo o 257 méně než v roce 2021. Z toho jedno procento byly takzvané havárie první kategorie, kdy bylo narušeno zásobování pro více než 1000 obyvatel nebo měly dopad například na zdravotnická zařízení či další významné objekty.