V kauze Dozimetr policie loni obvinila mimo jiné tehdejšího náměstka pražského primátora a starostu Lysolají Petra Hlubučka (dříve STAN), bývalého finančního ředitele dopravního podniku Mateje Augustína nebo právě podnikatele Redla. Skupina obviněných podle policie systematicky obsadila klíčové pozice v podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky.

„Jakmile jsme měli dostatečný počet podpisů, tak abychom to nezdržovali, okamžitě jsme žádost odnesli na magistrátní podatelnu i do sekretariátu primátora. Od zasedání očekáváme, že se k věci vyjádří přímo aktéři a nebudeme mít informace pouze z novin, o kterých oni říkají, že nejsou pravdivé,“ řekl ČTK Nacher.

Výzva k rezignaci

Praha Sobě začátkem minulého týdne vyzvala Pospíšila k rezignaci kvůli článku Deníku N odkazujícího na neveřejný policejní spis. Pospíšil podle něj zorganizoval schůzku zástupců hnutí STAN a TOP 09, kde se setkali jeho bývalý asistent Jiří Fremr s jedním z hlavních obviněných v kauze Dozimetr Michalem Redlem. Pospíšil opakovaně řekl, že k rezignaci nevidí důvod a v kauze kolem korupce v dopravním podniku nijak nefiguruje. Dodal, že se bude bránit právní cestou a již věc předal advokátovi.

Reagovali i radní

Pod žádost se podepsalo všech 14 zastupitelů ANO, dále tři zastupitelé SPD a rovněž devět z celkem 11 radních hlavního města. O které se jedná, Nacher neřekl. Podpisy nepřipojila opoziční Praha Sobě, která o mimořádné jednání rovněž stála, ale podle informací ČTK bude ještě jednat s Piráty. Samotný Pospíšil v uplynulých týdnech uvedl, že s mimořádným jednáním nemá problém a žádost podepíše. Jakékoliv své pochybení či spojitost s kauzou Dozimetr dlouhodobě popírá.

Video
Video se připravuje ...

Michala Redla přivádějí k Obvodnímu soudu pro Prahu 9. (17. června 2022) Aktu.cz

Fotogalerie
13 fotografií