Dnes přibližně před 13:00 na pražském letišti bezpečně přistálo letadlo na lince z Prahy do New Yorku. Důvodem návratu byly technické problémy. V současné době probíhá zásah letištních hasičů. O dalších krocích budeme informovat,“ sdělilo v pátek po poledni na sociální síti X pražské letiště. 

Ze záběrů z letiště vyplývá, že letadlo vzlétlo ve 12:33. Start proběhl bez viditelných potíží, když se ale dostalo nad zem, zhruba po 15 vteřinách se u pravého motoru objevil záblesk a následně se z něj začal valit hustý černý dým.

Video
Video se připravuje ...

Letadlo na Letišti Václava Havla muselo nouzově přistát. (1. září 2023) Blesk.cz - David Malík

Podle informací Blesku bylo na palubě 220 lidí, v pohotovosti byli jak hasiči, tak záchranná služba. Letištním hasičům pro jistotu na pomoc přijeli jak pražští hasiči, tak ti středočeští. „Letadlo již přistálo, nic nehoří. Letištní hasiči provádějí průzkum, my jsme v záloze,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Daniel Fík s tím, že se jednalo o poruchu motoru. 

Provoz na letišti byl zhruba na půl hodiny omezen. „Letadlo je po kontrole letištních hasičů přetahováno na parkovací stojánku. Vzhledem k zásahu byla přibližně 30 minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24. Došlo proto k odklonu několika letadel na okolní letiště. Nyní je opět v běžném provozu,“ uvedli zástupci letiště krátce před půl druhou.

Fotogalerie
21 fotografií