Incident se podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny stal kolem sedmé ráno. „Muž železnou tyčí několikrát udeřil do zařízení u trezoru, čímž ho poškodil,“ řekl Blesku. Mladíka na místě zadržela ochranka, která trezor nepřetržitě hlídá, a předala ho policistům.

Těm muž podle Hrdiny řekl, že trezor rozhodně nepokoušel vykrást. „Uvedl, že si myslel, že rozluštil šifru, z níž podle něj vyplynulo, že se do trezoru dá dostat za pomoci násilí,“ dodal Hrdina. Případ tak podle něj bude nejspíš odložen, protože jde o občanskoprávní spor. 

U trezoru, v němž od premiéry Kazmova filmu stojí na paletě ve 104 komíncích vyrovnaný rovný milion jednodolarových bankovek, se denně štosují fronty lidí s nadějí, že se k pokladu dostanou. Stačí k tomu speciální hrací karta, kterou dostávají v kinech, a správný kód, jenž mohou rozluštit. Každá z hracích karet opravňuje soutěžícího k jednomu pokusu o zadání kódu, po něm pozbývá platnost.

Obrovskou šanci má jeden člověk, který v kině získá speciální kartu. Ta jediná nepotřebuje heslo a je rovnou po načtení u trezoru výherní. „Výherní karta je k nerozeznání od těch ostatních. Kraj ani to, zda už je v oběhu, nebudeme upřesňovat, ale kód ještě nikdo neprolomil. Takže všichni pořád mají šanci,“ řekl už dříve Blesku Kazma.

Video
Video se připravuje ...

Kazma otevřeně o Andree Kalousové a jak to má s Maru Roseckou! David Turek

Fotogalerie
14 fotografií