„Koncepce projektu je založena na vybudování nové umělé slalomové dráhy v nové trase, která se stane součástí revitalizovaného území s přímou návazností na další navrhované volnočasové aktivy v území,“ stojí ve schváleném dokumentu. Nová dráha pro vodní slalom bude podle dřívějších informací dlouhá zhruba 270 metrů a široká 12 metrů, kapacita areálu bude 1500 diváků.

Kanál bude určen především pro tréninky sportovců ve vodním slalomu a raftingu nebo pro rodeo na divoké vodě. Pořádáno tam ale bude moci být i mistrovství světa nebo závody světového poháru a cvičit tam budou záchranáři. Zátoka na dolním toku kanálu bude podle dřívějších informací sloužit rekreačnímu vodáctví a rybaření. Součástí záměru je vytvoření rozsáhlé klidové zóny u Vltavy.

Příprava stavby areálu začala už před lety. V roce 2020 město schválilo změnu územního plánu, bez které by nemohl být vybudován. Magistrát také v posledních letech vykupoval pozemky. Kdy bude areál hotov, není jasné, podle dnes schváleného dokumentu má příprava projektu včetně soutěže trvat 40 měsíců.

Fotogalerie
5 fotografií