47letý myslivec se v pátek odpoledne v rámci své práce pohyboval na poli na Příbramsku, kde tou dobou probíhaly žně. Náhle se bezvládně skácel k zemi - utrpěl totiž srdeční zástavu. Nehybně ležel na poli a drahocenné vteřiny ubíhaly, naštěstí si ho ale hned vzápětí všiml jeden z mužů, který při žních na poli pracoval - Emil. 

„Ihned vyběhl na pomoc. Bez váhání poskytl muži, který bojoval o život, perfektní první pomoc. Okamžitě zavolal na linku 155 a pustil se do resuscitace. Emilova profesionální a rychlá reakce hrála klíčovou roli,“ popsali středočeští záchranáři.

Když záchranka dorazila na místo, lékařka myslivce zaintubovala a podala mu dva defibrilační výboje. „U pacienta se podařilo úspěšně obnovit srdeční rytmus, následně byl transportován letecky do motolské nemocnice,“ uvedli záchranáři. Zároveň Emilovi poděkovali za rychlou reakci. Navíc vyšlo najevo, že Emil má se záchranou lidských životů zkušenosti - pracuje totiž jako profesionální hasič u Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy, o svém činu ale skromný hrdina nikomu z kolegů nic neřekl.