Sanační práce, které na to chystáme, tak budou probíhat až po skončení rekonstrukce Barrandovského mostu. Komunikujeme se zástupkyní autora těchto objektů. Prvky chce v budoucnu do své péče převzít Galerie hlavního města Prahy,“ řekl Sinčák.

Oprava mostu je rozdělena na čtyři etapy a trvá vždy část roku. Letos začala v polovině května a potrvá do konce prázdnin. V následujících dvou letech pak budou silničáři pracovat na opravě severní části soumostí ve směru z Braníku na Smíchov.

Plastika s názvem Rovnováha stojí na předmostí na branické straně. Její rozpětí je 15 metrů a vysoká je šest metrů. Původně zde byla plánována socha komunistického prezidenta Antonína Zápotockého, jehož jméno most původně nesl. Z toho nakonec sešlo a na most se dostala Klimešova díla. Na levém břehu jsou pak dvě plastiky ve tvaru misek, které zastřešují schodiště.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu. Denně ho přejede na 140 000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložena do několika let a vždy trvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za celé období na 594,5 milionu korun.

Video
Video se připravuje ...

Modelace dopravy.  TSK Praha

Fotogalerie
26 fotografií