Řidič s autem společnosti AAA Taxi ten den kolem poledne zastavil u krajnice v Bělohorské ulici. Vešel do nedaleké Žabky, kde si koupil kafe, jak už tehdy potvrdila Blesku tamní prodavačka. Když vyšel ven, bylo už jeho auto v pohybu.

Taxík se sám rozjel z kopce dolů Bělohorskou ulicí, kterou právě projížděla tramvaj. Během mžiku do ní narazil, střet ho pak odmrštil do Myslbekovy ulice. „Tam vozidlo najelo na chodník a narazilo do chodkyně, která právě přecházela přes ulici po přechodu pro chodce,“ popsala Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Onou chodkyní byla 23letá Consuelo z Chile, která v Praze studovala. Neměla šanci zareagovat. Taxík ji přimáčkl ke zdi u výlohy sklenářství na rohu, dívka utrpěla tak vážná zranění, že na místě i přes okamžitou pomoc policistů a vzápětí i záchranářů zemřela.

Zpočátku nebylo jasné, zda taxík neměl například nějakou technickou závadu, policisté teď ale objasnili, proč se celá tragédie stala. „Muž se od vozidla vzdálil, aniž by učinil takové opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. 74letý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí v případě prokázání viny až 6letý pobyt za mřížemi. Zároveň kriminalisté podali návrh na podání obžaloby,“ řekla Blesku Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Auto v ulici Myslbekova v Praze 6 přimáčklo ženu ke zdi. (30. ledna 2023) David Malík

Fotogalerie
19 fotografií