Letňanská nehoda se stala kolem půl dvanácté v Tupolevově ulici. „Došlo k dopravní nehodě autobusu a osobního vozu. Na místě zasahují tři posádky rychlé záchranné pomoci a kolegové pečují celkem o sedm lehce zraněných osob, všichni jsou při vědomí, mimo ohrožení života. Nejčastějším zraněním je úraz hlavy a pohmožděniny,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová krátce po nehodě. Nehoda nebyla vážná, lidé se podle agentury Aktu.cz nejspíš zranili tím, že v autobuse popadali, většinou se jednalo o seniory.

Původně jsme dostali oznámení, že vlivem prudkého zabrždění autobusu došlo ke zranění cestujícího. Na místě jsme zjistili, že došlo k dopravní nehodě osobního auta a autobusu. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, okolnosti nehody na místě zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod,“ vysvětlil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Tupolevova ulice byla zhruba 45 minut ve směru do centra neprůjezdná. 

Jen o pár hodin později, kolem druhé, se odehrála velmi podobná nehoda - na křižovatce ulic Partyzánská a Vrbenského v Praze 7 se srazil autobus s osobním autem. „Na místo vyjížděl inspektor a záchranářská posádka, jedna osoba se lehce zranila,“ popsala Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Fotogalerie
23 fotografií