Hustý dým, který je vidět na kilometry daleko, vyděsil v úterý kolem poledne Pražany. Stáje na Císařském ostrově, patřící Jezdecké škole a pony škole Praha 7, zachvátily plameny. Bylo v nich ustájeno celkem osm koní, kteří v ohnivém pekle bohužel našli smrt. 

„Na místě zasahovaly jednotky ze tří profesionálních stanic společně se třemi dobrovolnými jednotkami,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Ve stájích uhynuli koně,“ přinesl smutnou zprávu.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru na Císařském ostrově uhynuli koně HZS Praha

Stáje byly velké 20 krát 10 metrů, v době příjezdu hasičů už hořely v plném rozsahu. Požár se podařilo rychle lokalizovat. Hasiči zasahovali v dýchací technice a nasadili dva vodní proudy. „Ze zasaženého objektu byly vyneseny dvě tlakové lahve,“ uvedl Kavka. Následovalo rozebírání a dohašování skrytých ohnisek, žádný člověk se naštěstí nezranil. 

Provozovatelé školy potvrdili, že se jedná právě o jejich zařízení, neštěstí ale nechtěli víc komentovat. „Předběžná škoda byla hasičským vyšetřovatelem odhadnuta na 3 500 000 Kč. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
31 fotografií