Policisté vyjížděli do bytu v Praze 4 ve čtvrtek po půlnoci. „Muž se zasahujícími policisty komunikoval pouze přes vstupní dveře, kdy jim vyhrožoval, že je pobodá, vyskočí z okna a pustí v bytě plyn a vyhodí do povětří celý dům. Z okna mezitím vyhodil několik předmětů, které směřoval na vozidlo záchranné služby, a dále kámen, který zasáhl policejní vůz a poškodil ho,“ popsala jeho šílené jednání policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jenže mužova agrese neustávala, ba naopak – stále se stupňovala, na místo tak byl povolán vyjednavač i zásahovka. „Policisté v domě uzavřeli hlavní přívod plynu a na místo si dále zavolali hasiče, kteří z preventivních důvodů nainstalovali seskokovou matraci. Agresivní chování muže  se i nadále stupňovalo, proto provedli policisté ze zásahové jednotky spolu s policisty z pohotovostní motorizované jednotky násilný vstup do bytu,“ uvedla mluvčí. Muže tam nalezli, záchranáři ho ve špatném psychickém stavu odvezli do psychiatrické léčebny.

Policisté byt důkladně prohlédli, našli tam kuchyňské nože rozmístěné různě po bytě, u plynového sporáku byly odinstalované knoflíky na ovládání. 46letý agresor je teď podezřelý ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Zásah u agresivního muže v Praze 4 (26. ledna 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií