MPP má nyní tři speciální vozidla k přepravě opilých lidí. Vyměněno bude nejstarší z nich, které strážníci pořídili v roce 2012 a má najeto 297.000 kilometrů. Vozidlo je na hranici své životnosti nejenom kvůli množství ujetých kilometrů, ale i z hlediska interiérového opotřebení a zastaralého technického vybavení.

Pokud město záměr schválí a MPP poté vypíše tendr na koupi, od vítěze chtějí strážníci pořídit skříňovou dodávku s dieselovým motorem a pohonem 4x4 a automatickou převodovkou. Součástí bude speciální vestavba, kdy bude nákladový prostor rozdělen na dvě části, jedna pro strážníky a druhá pro opilé lidi a případný policejní doprovod. Vnitřek bude vybaven speciálními sedačkami, lehátkem a kompletně opláštěna voděodolným omyvatelným materiálem.

Nejčastěji vyrážejí strážníci se zmíněným vozem do centra města, tedy například na Václavské náměstí, do ulice Na Příkopě či na náměstí Republiky, a rovněž k Andělu. Při výjezdu spolupracují se záchrannou službou i policisty. Od začátku fungování odvezla MPP desítky tisíc opilých lidí.

Fotogalerie
26 fotografií