Veliké nepříjemnosti pro cestující, kteří hodlali na státní svátek přiletět do Prahy. Ačkoliv už byli na cestě, přistávat museli jinde. Ti, kteří na svůj odlet naopak čekali, museli počítat s notným zpožděním. Na vině byl totiž požár elektroinstalace, který propukl v dopoledních hodinách a jenž zásadním způsobem ovlivnil chod letiště.

Letadla nestartovala ani nepřistávala

Provoz na Letišti Praha je pozastavený z důvodu požáru naváděcí světelné řady na hlavní dráze 24,“ sdělila Blesku mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. „Probíhají hasicí práce.“ Některé lety byly odkloněny na letiště do sousedních zemí. „My kvůli tomu přistáli v Berlíně. Tak dlouhá cesta z Thajska a nad Prahou šup – a odklon do Berlína,“ uvedla na twitteru uživatelka Lenka.

O hasicí práce se krom těch letištních starají i pražští požárníci. „Zasahujeme u požáru elektroinstalace na přemostění dálnice D7 u letiště. Zásah omezil provoz na komunikaci. Používáme výškovou techniku,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka. Kolem poledne se hasičům podařilo požár uhasit. „Příčinou požáru byla technická závada, přesný rozsah škod zjišťují pracovníci letiště,“ dodal Kavka.

Obnovený provoz

Podle Divíškové byl záhy nato provoz letiště obnoven. „Hasební práce byly ukončeny. V současné chvíli zjišťujeme rozsah škod. Provoz na letišti byl ve 12:15 obnoven,“ sdělila. „V 15:00 byla uvedena i hlavní dráha do normálního režimu,” dodal tiskový mluvčí Letiště Václava Havla Michal Procházka.

Video
Video se připravuje ...

Kvůli požáru elektroinstalace, která napájí přistávací dráhu na ruzyňském letišti, došlo k pozastavení provozu. (17. listopad) HZS Praha

Fotogalerie
42 fotografií