Když policisté vyjížděli v pondělí krátce po poledni do pražských Kobylis, ještě netušili, jaké drama se na místě zanedlouho odehraje. Oznamovatel, který volal na linku 158, jim sdělil, že se v jednom z bytů v pátém patře nachází žena, jíž může jít o život. „Jako první byli na místě policisté z místního oddělení Kobylisy, ale na zvonek u bytu ani klepání nikdo nereagoval. Z důvodu nebezpečí z prodlení si policisté museli dovnitř najít jinou cestu, a tak využili sousedy,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Ti naštěstí byli doma a policisty pustili dovnitř. Jeden z mužů zákona neváhal a rozhodl se vydat všanc svůj vlastní život, jen aby ženu z vedlejšího bytu zachránil! Přelezl zábradlí balkonu a ve výšce asi 15 metrů se mu podařilo přelézt na balkon ohrožené ženy! Celou dobu přitom nebyl nijak jištěný. Na balkoně bylo naštěstí otevřené okno, a tak se policista dostal dovnitř, kam záhy vpustil i svého kolegu.

„Uvnitř bytu nalezli silně intoxikovanou sedmadvacetiletou ženu, která dle prvotního zjištění spolykala velké množství léků, které zapila alkoholem,“ popsal Hrdina. Dokud nepřijeli záchranáři, policisté se ženu snažili udržet při vědomí, komunikovali s ní a kontrolovali její životní funkce. „Záchranáři si během několika minut ženu převzali a převezli ji do nemocnice, kde byla hospitalizována. Ošetřující lékař konstatoval, že byla v tak vážném stavu, že kdyby policisté zasáhli o několik minut později, už by jí nikdo pomoci nedokázal,“ dodal mluvčí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí pro děti a mladistvé 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Policista přelezl balkon v pátém patře a zachránil ženu, která spolykala léky. (24. října 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií