Leták se objevil na zastávce Krymská v pondělí odpoledne. Byla na něm použita stejná grafika, kterou pražský Dopravní podnik (DPP) používá v případě tramvajových výluk, nechybělo ani logo DPP a Pražské integrované dopravy. Dopravní podnik však recesisitický leták na svědomí nemá. „Jednalo se bohužel o tzv. černý výlep,“ uvedl pro Blesk mluvčí DPP Daniel Šabík.

Dopravní podnik na základě podnětu vyslal v úterý ráno na místo pracovníky ze zastávkové služby, ti už ale leták nenašli. „Když zastávku kontrolovali v cca 9:30, na místě zjistili, že černý výlep byl již odstraněn,“ dodal Šabík. Kdo jej na zastávku umístil ani kdo ho následně strhl, není jasné.

Most, který spojuje Rusko s anektovaným Krymským poloostrovem, v sobotu poškodila silná exploze. Podle Putina šlo o „teroristický útok“ zorganizovaný z Ukrajiny, Kyjev se k zodpovědnosti oficiálně nepřihlásil.

Rusko ale následně v pondělí v několika vlnách zasáhlo města napříč Ukrajinou při rozsáhlých útocích, které si podle Kyjeva vyžádaly životy nejméně 19 lidí, desítkám dalších způsobily zranění a vyřadily z provozu dodávky elektrické energie a tepla. Ruské ministerstvo obrany následně uvedlo, že přesně naváděné střely s dlouhým doletem zasáhly všechny určené vojenské a infrastrukturní cíle. Podle Kyjeva i záběrů na sociálních sítích ale střely zasáhly i kulturní instituce, skleněnou pěší lávku, dětské hřiště nebo prodejny automobilů.

Video
Video se připravuje ...

Putinova chlouba v plamenech: Výbuch na Kerčském mostě Reuters

Fotogalerie
37 fotografií