Rekonstrukce Seifertovy ulice a jejího okolí je rozdělena na dvě etapy. První etapa se týkala křižovatky Seifertovy a Chlumovy, schodiště mezi Rokycanovou a Chelčického a okolí obchodního centra Bezovka. Tato část úprav je už hotová.

Nyní se jednalo o rekonstrukci zbylé části Seifertovy ulice, která zahrnuje i rekonstrukci tramvajové trati od křižovatky U Bulhara po Chlumovu ulici. Podle studie mají být v samotné ulici vyměněny všechny povrchy. „Návrh přináší rozšířené plochy chodníků na nárožích, která slouží jako místa pro setkávání, jako prostorný nástup na přechody pro chodce a místa pro přecházení a pro městský mobiliář,“ stojí v dokumentu.

V rámci rekonstrukce se také přesunou některé zastávky. Zastávku Viktoria Žižkov (dříve Husinecká) se přesune na západ k náměstí Winstona Churchilla. To zajistí zjednoduší přestupy na nedaleko jezdící autobusy. Západním směrem se posune i Lipanská, ta je nyní podle vedení města příliš blízko sousední zastávce Olšanské náměst. Nové místo by mělo zajistit lepší dostupnost místním obyvatelům.

Náměstí Winstona Churchilla by mělo zůstat ve stejném rozložení jako doposud, zmizet má však silnice vedoucí na východní straně prostranství. „Zrušení komunikace je doplněno zobousměrněním ulice U Rajské zahrady,“ uvádí studie. Náměstí by po rekonstrukci mělo být více propojené s Domem Radost, který se také bude rekonstruovat. Napomoci by tomu měl vyvýšený přechod a rozšířený chodník, který lépe propojí Vysokou školu ekonomickou s přesunutou zastávkou tramvaje a přibude také pítko.

Úprav se dočaká i Sladkovského náměstí. Studenti místního gymnázia jistě ocení, že se bude týkat i části předjejich školou. Přibudou zde židle, lavičky i vodní prvek a vznikne tak plnohodnotné místo, kde budou moct nejen studenti trávit volné chvíle. Mezi kostelem a gymnáziem nahradí stávající travnaté plochy trvalkové záhony se stromy
Fotogalerie
7 fotografií