Pobočku v Holešovicích zřídil úřad jen pro uprchlíky. Cílem bylo ulevit zahlceným úřadům práce. Také v dočasné pobočce se tvořily fronty. Jejich zvládání a organizace na místě sklízely kritiku. Podle vedení úřadu i ministerstva práce se po přesunu do budovy na Prosek zlepší služby klientům i podmínky personálu.

„Dosavadní prostor v Holešovicích se ukázal jako nevyhovující a v nedávné době jsme museli řešit i některé problémy. Byť se je podařilo odstranit, slíbili jsme koncepční řešení celé situace přesunem tohoto pracoviště do jiných, lépe odpovídajících prostor,” uvedl v tiskové zprávě ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Podle Beránkové se na holešovické pracoviště v tržnici obracejí denně stovky až tisíce příchozích. V rekonstruované dvoupatrové budově na pražském Proseku bude k dispozici 34 úředních přepážek s vyvolávacím systémem a dvě další přepážky Czech Pointu, kde bude možné získat mobilní klíč k eGovernmentu k případnému elektronickému podávání žádostí. Na místě budou tlumočníci. Část pracovníků by měla klientům pomoci s přípravou dokumentů ještě před tím, než půjdou k přepážce. „Tím se zminimalizuje doba, kterou dotyčný stráví při jednání s úředníkem,“ zdůvodnila Beránková. Podle ní bude personál vyzývat také k podávání on-line žádostí.

Pobočka na Proseku se nachází nedaleko stanice metra Střížkov. V pondělí a ve středu bude otevřená od 8:00 do 17:00, v ostatní pracovní dny pak od 8:00 do 13:00. Podle šéfa krajské pobočky úřadu práce v Praze Jana Tvrdka se po přestěhování uspoří za pronájem. Budovu v Českolipské ulici úřad vlastní.

Fotogalerie
30 fotografií