Otřesně se zachoval majitel březí fenky: jen pár týdnů před porodem ji přivázal na Letenském náměstí a nechal napospas osudu! Dostala se do trojského útulku, kde se o ni jaksepatří postarali. Ani ne měsíc po jejím nálezu přišel porod. „Ten se však velmi rychle zkomplikoval. Bez rychlého zásahu v podobě císařského řezu byl ohrožen život nejen štěňat, ale také jejich matky,“ popsali strážníci.

Byl to nesmírně náročný zákrok nejen kvůli všem přidruženým komplikacím, ale také vzhledem k počtu štěňat - fenka jich v břiše nosila hned osm! Vše ale naštěstí dobře dopadlo. „Od prvních dní bylo štěňatům podáváno mléko, později příkrmy a momentálně jsou dostatečně silná,“ dodali strážníci s tím, že pro čtyřnohé uzlíčky hledali nové majitele.

„Náš útulek dal těmto mazlíčkům šanci na život, vy jim můžete dát šanci na nový život,“ uvedli strážníci. Štěňátka byla k dispozici k odběru v trojském útulku na adrese V Zámcích 56, Praha 8, kde se nachází mnozí další opuštění pejsci. Do neděle se do svých nových domovů vypravila už všechna štěňátka, kterým život zrovna dvakrát hezky nezačal. Snad se o to radostněji bude rozvíjet!

Fotogalerie
8 fotografií