Na začátku září oznámil provozovatel akvaparku na Barrandově, že kvůli cenám elektrické energie přijali několik úsporných opatření. „V první řadě na tobogány a divokou řeku jsme nuceni přistoupit k časovému harmonogramu, kdy tyto atrakce budou spuštěny,“ uvedli na webových stránkách. Od 12. září pak přistoupili k navýšení cen vstupného. „Teplotu vodu a komfort návštěvníků omezovat zatím neplánujeme. Určitě se budeme snažit za současné situace vydržet a prozatím nepřistoupit k uzavření bazénu,“ vzkazují návštěvníkům.

Ředitel barrandovského akvaparku Jiří Kučera podle informací serveru idnes.cz jednal s pražským magistrátem o možné finanční podpoře, aby nemuseli zavřít. „Stojíme nad propastí, jestli akvapark nezavřít. Cenu energie máme proti minulému roku téměř dvanáctinásobnou. V září budeme provoz dotovat z toho, co jsme vydělali v létě, a zatím nevíme, co bude v říjnu,“ vysvětluje pro idnes.cz Kučera. 

Radní Vít Šimral (Piráti) připustil, že by město mohlo dotaci pro akvaparky plošně navýšit, ale až od příštího roku. Podle Šimrala by cestou pro provozovatele barrandovského akvaparku mohlo být, aby našel prostředky v soukromé sféře, případně ještě zvedl ceny. „Pokud by do Aquaparku Barrandov přišla pomoc, tak bychom to museli řešit plošně, protože by získali něco, co ostatní nedostali,“ říká Šimral.