Má to ruce, nohy, hlavu, je to růžové. Pohled z dálky může klamat, a tak někteří Pražané, kteří si udělali procházku kolem toku Botiče v pražských Vršovicích v prvé chvíli mysleli, že se v jeho rozbouřených vodách pod jezem topí lidé. Úlek a strach ale záhy vystřídal úsměv od ucha od uchu. Ve vodě pod Havlíčkovými sady se zmítaly dvě nafukovací panny.

Kdo je „pustil je k vodě"?

„Že v Botiči plave kdeco, to všichni víme. Ale že tam člověk ráno narazí i na nafukovací panny, to je vážně haluz. Přiznám se, že jsem chvíli přemýšlela, zda se tam někdo netopí,“ uvedla na facebooku Michaela B. „Koukala jsem na ni včera a taky si nejdřív říkala, že se tam někdo topí. A ona jen někomu uplavala milenka,“ přisadila si Marka Ch.

„Muž to okomentoval, že prý už si asi nerozuměli a jen se hádali, tak ji asi pustil k vodě,“ zněl další z nevinných žertíků na účet majitele sexuálních pomůcek od Hany Š. Podle jiných se další nafukovací figurína nachází i v Nuslích. „Tohle tu ještě nebylo,“ nemohl si nevšimnout Tony V.

Stabilizovaná situace

Vydatný déšť a právě hladina toků, jako je Rokytka nebo Botič, dělá vrásky politikům radnic, jejichž územími potoky protékají. V roce 2002 to byla právě Rokytka, která zaplavila kus Libně, v roce 2013 se Botič vylil z Koryta v Záběhlicích a Hostivaři.

Stav Botiče monitorujeme prostřednictvím dálkového přenosu dat o jeho hladině z hlásných profilů. Rovněž probíhá komunikace s městskými částmi na celém toku Botiče včetně obcí ve Středočeském kraji a Lesy hlavního města, které regulují množství vody vytékající z nádrže Hostivař,“ uvedl pro ČTK radní Prahy 10 Michal Kočí (Piráti). „V případě zhoršení situace budou z naší strany přijaty další odpovídající opatření.“

Video
Video se připravuje ...

Vody Botiče, který je v posledních dnech posilněný vytrvalým deštěm, strhly dvě nafukovací panny. (23. srpen 2022) David Malík

Fotogalerie
14 fotografií