S komplikacemi museli počítat cestující, kteří využívají pražské metro, ve čtvrtek dopoledne. V 9:23 byl podle webu Dopravního podniku přerušen provoz metra mezi stanicemi Českomoravská a Černý Most, metro totiž na Vysočanské srazilo člověka. 

Policisté přijali oznámení o střetu člověka se soupravou metra kolem 09:30. „Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, záchranáři jí už nedokázali pomoci,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „S největší pravděpodobností se jednalo o sebevražedný úmysl,“ uvedla policejní mluvčí Martina Špryslová.

Dopravní podnik mezi stanicemi zavedl náhradní dopravu. „Linka č. 8 je prodloužena na Lehovec, linka č. 14 končí ve Vozovně Hloubětín. Autobusové linky jsou z Černého Mostu prodlouženy na Lehovec,“ uvádí na webu. Omezení skončilo po jedenácté, kdy byl provoz metra obnoven.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.