„Jedná se o výstavbu polyfunkční budovy s dostupnými byty zejména pro lidi tzv. preferovaných profesí, kontaktním místem úřadu, restaurací a pobočkou Městské knihovny v Praze. Tato stavba dotvoří urbanisticky a architektonicky celek bytových domů a náměstí na Černém Mostě," vysvětlil starosta městské části Jiří Zajac (ODS). Dříve uvedl, že pro financování výstavby bude chtít radnice získat dotace.

Okolí stanice metra Černý Most včetně autobusového terminál je dlouhodobě ve špatném stavu. Loni městská Technická správa komunikací (TSK) zahájila opravy zatékajících konstrukcí nad autobusovými nástupišti. Letos by podle dřívějších informací měly terminál čekat další úpravy, například instalace nového informačního systému, výměna osvětlení, laviček a košů nebo nový přechod mezi nástupišti.

Kromě toho plánuje město i větší stavební úpravy terminálu. Přípravu studie změn, které mají okolí stanice metra proměnit v lokální centrum se službami pro místní obyvatele a propojit terminál s přilehlým náměstím, dostal na starost městský Institut plánování a rozvoje. Ten k tomu v soutěži vybral studio re:architekti, které studii dokončilo loni.