Podle serveru Hlubuček odevzdal majetkové přiznání za loňský rok a část letošního, kdy byl náměstkem primátora a starostou v pražských Lysolajích. Ve funkcích skončil poté, co ho policie na konci června obvinila v korupční kauze kolem pražského dopravního podniku a Hlubuček skončil ve vazbě.

Server uvádí, že Hlubuček a jeho životní partner Jiří Karvánek měli ve Španělku čtyři byty, dva z nich pořídili loni. V přiznání Hlubuček napsal, že ho koupě jedné nemovitosti vyšla na 2,49 milionu korun. Druhý byt podle Hlubučka platil jeho partner, který za něj zaplatil 340 000 eur (asi 8,3 milionu korun). Loni měl bývalý politik vedlejší příjmy 1,69 milionu korun, do letošního 20. června pak 851 300 korun.

Všechny nemovitosti Hlubuček letos podle serveru daroval svému partnerovi. Nyní podle přiznání působí pouze ve firmě Combi travel partner. Skončil v dozorčích radách pražského dopravního podniku a Pražských služeb a opustil také firmu IDUP GROUP, kde je jednatelem a společníkem Karvánek.

Dozimetr

Hlubuček je obviněný v kauze Dozimetr. Podle policie byl součástí organizované skupiny, která údajně systematicky obsadila klíčové pozice v dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat různá výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky. Kauza vedla mimo jiné k rezignaci ministra školství Petra Gazdíka (STAN), který byl s v kontaktu s obviněným podnikatelem Michalem Redlem. Europoslanec Stanislav Polčák pak pozastavil kvůli známosti s Redlem členství v hnutí STAN.

Video
Video se připravuje ...

Petr Hlubuček míří k soudu, který rozhoduje o jeho vazbě. 17.06.2022 Aktu.cz

Fotogalerie
56 fotografií