„Aktuálně zasahujeme u několika případů, kdy dešťová voda zatopila prostory skladu nebo suterénu domu. Monitorujeme vodní toky a spolupracujeme s jednotlivými MČ (městskými částmi) v Praze. Pomáhají nám dobrovolní hasiči,“ uvedli hasiči před 23:00. Vyjížděli také k popadaným větvím. Přes noc pak přibylo dalších 25 případů. „Jednalo se o spadlé větve a čerpání vody ze zatopených prostor. V 10 případech jsme monitorovali vodní toky,“ popsal ve čtvrtek ráno hasičský mluvčí Martin Kavka.

Říčka Botič v Nuslích kolem 21:40 vystoupala na druhý povodňový stupeň, po půlhodině ale klesla na první. Ve čtvrtek krátce před pátou ráno platil na Botiči v Průhonicích dokonce třetí povodňový stupeň, tedy ohrožení. Na třetím stupni byl Botič i ve čtvrtek večer, a to v Jesenici u Prahy. 

Situace se pomalu uklidňuje, prší už jen ojediněle, hladiny už většinou klesají, výstraha meteorologů před povodněmi platí do dnešního poledne. Ve čtvrtek meteorologové očekávají polojasno až oblačno, přeháňky nebo bouřky jen ojediněle. Nejvyšší teploty v Čechách se budou pohybovat mezi 26 až 30 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku mezi 31 až 35 stupni.

Sledujte radar Blesku! 

Fotogalerie
43 fotografií