Nový pracovní týden přinese daleko turbulentnější charakter počasí než ten minulý, ve čtvrtek očekáváme sněhové vločky i v Praze,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Na celé Česko se žene silný vichr, který zasáhne většinu území včetně Prahy. Od 05:00 do 18:00 platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. Foukat bude i v úterý, kdy by měl vítr postupně slábnout.

Pondělí bude větrné. Bude převládat zataženo až oblačno, postupně déšť, v okrajových částech i déšť se sněhem. Teploměr ukáže 4 až 6 °C, ale naše pocitová teplota bude výrazně snižována větrem.

V úterý se bude počasí přechodně uklidňovat - zpočátku dne bude až oblačno. Během dne bude docházet k ubývání oblačnosti až na polojasno. Po ránu pozor na náledí. Ranní teploty budou klesat na 1 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 3 až 5°C. Také vítr bude slábnout – foukat bude pouze mírný severozápadní o rychlosti do 20 km/h.

Ve středu bude nejméně oblačnosti z pracovního týdne - jasno až polojasno, zejména po ránu a dopoledne místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Ranní teploty budou klesat na -1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 4 až 6 °C.

Ve čtvrtek nás čeká další přechod studené fronty a zesílení větru. Zpočátku bude sněžit od středních poloh, během dne se sněhové vločky dostanou i do nížin a tvořit se bude sněhová pokrývka. Ranní teploty budou klesat na -1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 0 až 2 °C, během odpoledne ochlazování a pocitovou teplotu bude snižovat vítr.

V pátek bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, občasné sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -3 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na 0 až 2 °C.

V sobotu bude proměnlivá oblačnost, občasné sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -3 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na -1 až 1 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, občasné sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -3 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 3 °C.

Fotogalerie
23 fotografií