„Vždycky, když hraju něco nově, monitoruju si, jak na to publikum reaguje. Jsem proto moc ráda, že můžeme na tomto festivalu zahrát," uvedla ve festivalovém programu.

Pátý ročník Metronome Prague večer vyvrcholí vystoupením elektronické skupiny Underworld. Ještě před nimi se mimo jiné představí tuzemské projekty - rocková skupina Alice se zpěvákem Danem Bártou a Mig 21 s šedesátičlenným Orchestrem Národního divadla, jeho pěveckým sborem a členkami Baletu Národního divadla.

Vystoupení Bárty se skupinou Alice, s níž zpíval v 90. letech, a hodinový program písní kapely Mig 21 v nových aranžích bude podle pořadatelů jedním z mimořádných projektů festivalu. Jeho dramaturgie navazuje na unikátní programy, jakými byly v minulých letech například návrat Sexy Dancers nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha či Ivana Krále s Jiřím Suchým, uvedli.

Po pátečním a sobotním dopoledním dešti budí pozornost prostor před hlavním pódiem, kde by měla jako první zahrát hiphopová pražská sestava Prago Union. Neupravený prostor pro diváky před těžko dostupnou scénou tvoří velké kaluže a množství bláta. Nepevný povrch se vytvořil už při koncertu amerického zpěváka, multiinstrumentalisty a producenta Becka, které si v noci z pátku na sobotu i přes silný déšť nenechaly ujít tisíce lidí. Vystoupení, které mělo začít ve 22:30, zahájil umělec vystupující pod svým křestním jménem o hodinu později.

Festival, který 23. června zahájila krajinská kapela Go_A, hned první den nabídl australského muzikanta a zpěváka Nicka Cavea s jeho kapelou The Bad Seeds. V době jeho uhrančivého představení byly v areálu tisíce lidí. Přesný počet návštěvníků pořadatelé oznámí po ukončení festivalu. Domácí scénu zastoupily například Lenka Dusilová s projektem Řeka Ansámbl a skupina Mňága a Žďorp. Více informací se nachází na www.metronome.cz.

Fotogalerie
14 fotografií