Developer zajistí stavbu budov a hřiště a náplň činnosti bude v režii městské části, která vypíše na provoz výběrové řízení. "Tohle ukazuje, že development zažívá změnu a rozvíjí společenský život. Území to bezpochyby zvelebí, nabídne něco, co jinde na devítce není, a obohatí kulturní život," řekl starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS) při dnešním představení podoby centra.

Komunitní centrum by mělo fungovat minimálně tři roky, než bude připravena výstavba závěrečné části čtvrti Emila Kolbena. "Z velké části bude centrum mobilní, takže bude možné celou stavbu včetně jednotlivých aktivit přesunout na jiné místo," řekl generální ředitel Skanska Reality Petr Michálek a Portlík dodal, že městská část už má v okolí vytipované místo na přesun.

Podobně Skanska Reality zrealizovala dočasně komunitní centrum už v Modřanech v Praze 12. Od roku 2018 funguje takzvaný Cukrkandl, který nahradí byty projektu Modřanský cukrovar.

Projekt čtvrti Emila Kolbena nabídne v pěti fázích okolo tisícovky bytů na ploše 51.000 metrů čtverečních. V současné době je dokončena výstavba první etapy a první část druhé etapy s bytovými domy Jindřich a Hanuš bude dokončena do konce letošního roku.

Fotogalerie
3 fotografie