Návrh hlukové vyhlášky připravila radní Hana Marvanová (za STAN), městská rada ho však neschválila a na jednání zastupitelstva ho předložil předseda klubu opozičního hnutí ANO Ondřej Prokop. Schválené usnesení bere na vědomí existenci návrhu a žádá radu, aby jej schválila a vyhlášku poslala do tzv. zrychleného schvalovacího řízení. To trvá 15 dní. Následně o něm bude znovu muset hlasovat zastupitelstvo.

Po více než hodinové diskusi radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha Sobě) řekla, že navrženou vyhlášku už magistrát projednává a že doufá v to, že organizátoři koncertů splní hlukové požadavky a omezení nebude potřeba. Podle zástupců vedení města nicméně bude možné připravit vyhlášku tak, aby ji bylo možné předložit na červnové zastupitelstvo.

Obyvatelé Braníka si na jednání stěžovali na hluk a na to, že si nemůžou otevřít v bytech okna, protože kromě večerních produkcí jsou i v denních hodinách zvukové zkoušky, takže hluk je v létě v podstatě permanentní. „Klidná lokalita, kterou Braník býval, klidnou být přestává,“ uvedla jedna z obyvatelek. „Chodím, pomalu mlátím do stěn a jenom nadávám,“ řekl další. Jiný si zase postěžoval, že hluk je takový, „jako by padaly termobarické bomby na Mariupol“.

Zástupci pořadatelů koncertů uvedli, že podnikají různé kroky ke snížení hluku, jako je omezení počtu akcí, jejich dřívější ukončení nebo lepší technické nastavení aparátů.

Návrh Marvanové počítá s tím, že by akce s kapacitou nad 200 lidí bylo v Braníku možné pořádat pouze pět dní v měsíci a jen ve třech po sobě následujících dnech s tím, že v takovém případě by bylo třeba dodržet pauzu do další akce v trvání deseti dní. Koncerty by šlo pořádat od 08:00 do 21:00, v pátek, o víkendech a o letních prázdninách pak od 9:00 do 22:00.