Na Ninu v den jejích narozenin, 16. května, vzpomíná celá rodina, která na sociální síti sdílela dojemný příspěvěk společně s fotkou hrobu, kde je dívka pochovaná. „Dnes by Nina oslavila své 26. narozeniny. Strašně moc nám chybíš. Tvůj sen žije dál,“ uvedla rodina na facebooku. Na náhrobku se skví nápis „Naše nejmilovanější. Žila se sluncem v srdci“, kolem jsou naskládaní andílci a květiny. 

Nina H.
Autor: Nadační fond Ninin sen

Ninin sen

Nina měla velký sen, ve kterém nyní pokračuje její rodina. Chtěla postavit domov pro seniory na skandinávských principech. Rodina po její smrti založila sbírku a následně i Nadační fond Ninin sen. Sbírka by měla pomoci postavit netradiční domov důchodců spojený se školkou, kde by se mohly setkávat různé generace. „Nina byla úžasná veselá dívka, studující fyzioterapii, rozsévající kolem sebe radost. Jejím snem bylo pomáhat lidem, což se odráželo i na jejích plánech do budoucna,“ sdílela rodina na facebooku.

Tragická smrt zavražděné Niny otřásla před rokem a půl celým Českem. Oblíbená studentka přišla o život 6. listopadu 2020. Jak potvrdili policisté, ubodal ji její kamarád Jan (†34), s nímž byla viděna naposledy. Dívčino tělo našli o tři dny později v oboře Hvězda. Motivem činu měla být podle kriminalistů neopětovaná láska, muž se po vraždě zabil skokem pod metro ve stanici Vltavská.

Fotogalerie
27 fotografií