Pragoimex má přeměnit tramvaje typu T3R.P na variantu T3R.PLF se sníženou střední částí. Dopravní podnik původně odhadoval cenu zakázky na 223 milionů korun, výsledná cena za kompletaci 65 tramvají je ale nakonec skoro 402,4 milionů Kč bez DPH, napsal web.

Pragoimex dodává pražskému dopravnímu podniku i samotné skříně tramvají za 226 milionů korun, upozorňuje Zdopravy.cz. Modernizace jedné tramvaje tak podle webu vyjde na zhruba deset milionů korun.

Dopravní podnik původně plánoval, že si tramvaje upraví sám. Nakonec se rozhodl uzavřít smlouvu i s externí firmou. Montáž má podle údajů ve smlouvě proběhnout v Krnovských opravnách a strojírnách, uvedl server.

Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou a provozuje metro, tramvaje, autobusy a lanovku na Petřín. Firma disponuje více než 800 tramvajemi. Nejvíce zastoupeným typem jsou tramvaje T3 R.P, vzniklé modernizací vozů Tatra T3, které se v Česku vyráběly v letech 1962 až 1997. Částečně nízkopodlažních tramvají T3 R.PLF má dopravní podnik podle údajů na webu 35.

Fotogalerie
32 fotografií