Záchranáři vyjížděli do zoo v Troji ráno kolem 08:00. „Na místo jsme vysílali lékařskou záchranářskou posádku a také inspektora. Pečovali jsme o jedenatřicetiletou ošetřovatelku, která utrpěla úraz pánve, hrudníku a horní končetiny, po celou dobu byla při vědomí,“ sdělila Poštová. Ženu záchranáři převezli do Ústřední vojenské nemocnice.

Mluvčí zoo Dana Alena Maděrová uvedla, že se jedná o ojedinělou událost. „Přiznám se, že o něčem podobném nevím a určitě je to ojedinělé. Máme bezpečnostní předpisy a nic takového se u nás běžně neděje,“ řekla serveru. O dnešní události bude zahrada dále informovat po skončení vyšetřování.

Sloni se v pražské zoo chovají už od roku 1933. V současnosti má zahrada devět sloních obyvatel, nejmladšími jsou dvě sloní samičky, které se narodily v březnu a v květnu v roce 2020. Matkou jedné z nich je právě Tamara, která je původem ze Srí Lanky, stejně jako Janita. Obě před šesti lety přivedly na svět slůňata Rudiho a Maxe. Nejstarším členem stáda slonů indických je samice Gulab, kterou zoo získala v roce 1966. Její dlouholetá společnice slonice Shanti přišla do Prahy z Indie jako mládě v roce 1977 a zahrála si ve filmu Poplach v oblacích. Skupinu doplňuje samec Ankhor. Zahrada má od března 2013 nový areál nazvaný Údolí slonů, který vyšel na 500 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Zoologická zahrada: Sloni a jejich výskyt v Čechách Videohub

Fotogalerie
22 fotografií