„Na místo ihned vyrazila záchranářská posádka, lékař i inspektor. Muž ale bohužel utrpěl poranění neslučitelná se životem, na místě zemřel,“ řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Na místo nehody zamířil i koroner.

Tragická srážka vlaku s člověkem se stala v Praze i v neděli odpoledne, kdy nákladní vlak srazil a usmrtil muže poblíž zastávky v Podbabě. Nehoda zhruba na hodinu zastavila provoz na hlavní železniční trati na Ústí nad Labem.

Náhradní autobusová doprava

Provoz na koridoru byl po nehodě zastaven. Dálkové vlaky kvůli nehodě nejezdily mezi pražským hlavním nádražím a Olbramovicemi, cestující v úseku Olbramovice - Benešov u Prahy vozily náhradní autobusy, stejně jako v Praze mezi stanicemi Hostivař, Horní Měcholupy a Uhříněves. V úseku mezi Benešovem u Prahy a hlavním městem mohli lidé využít osobní vlaky. Některé vlaky nabraly zpoždění, část dálkových i regionálních spojů musely dráhy odřeknout.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

V Dolních Měcholupech usmrtil rychlík muže, který se pohyboval v kolejišti. (4. duben 2022) Aktu.cz

Fotogalerie
5 fotografií