Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fiala kvůli „intenzivnímu“ covidu ruší cestu do Německa. Na vládu chce ale dorazit osobně

Aktualizováno -
4. dubna 2022
11:06
Autor: ČTK - 
4. dubna 2022
10:49

Premiér Petr Fiala (ODS) zrušil středeční návštěvu Německa. Mluvčí vlády Václav Smolka ČTK řekl, že Fiala není po nákaze covidem-19 připravený na tak náročný program. Premiér měl pozitivní test minulé úterý a nastoupil týdenní karanténu. Na Twitteru dnes uvedl, že ho intenzita onemocnění nepříjemně překvapila a po skončení izolace se chce postupně vracet k plnému pracovnímu vytížení.

Fiala minulý týden zrušil program, u kterého byla možná jen osobní účast. Smolka ČTK řekl, že premiér se nyní cítí lépe, ale ještě není připravený na tak náročný program, který by ho čekal v Berlíně. Při cestě, kterou původně odložilo již dění po ruské invazi na Ukrajinu, se měl Fiala setkat mimo jiné s kancléřem Olafem Scholzem a prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem.

Jednání kabinetu ve středu se bude konat podle plánu, podle Smolky by se ho Fiala rád zúčastnil osobně. Premiér pak má na pátečním a sobotním kongresu ODS obhajovat funkci předsedy občanských demokratů. „Věřím, že po skončení izolace se ještě v tomto týdnu postupně vrátím k plnému pracovnímu vytížení,“ uvedl Fiala na twitteru.

Předseda vlády současně poděkoval za přání rychlého uzdravení. „Musím říci, že intenzita průběhu onemocnění covidem mne nepříjemně překvapila. Jsem plně očkovaný a nedokážu si představit, jaké by to bylo bez toho,“ podotkl.

Při epidemii se už koronavirem nakazila řada politiků včetně prezidenta Miloše Zemana i několika členů předchozí vlády. Podle dostupných informací byli buď bez příznaků, nebo měli mírnější průběh nemoci a léčili se doma. Z nynější vlády měli pozitivní test ministr kultury Martin Baxa (ODS) či ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Nákaza covidem také odložila jmenování ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) z poloviny prosince na začátek ledna.

Video  Kyjevská mise: Fiala, Morawiecki a Janša na tiskovce. Evropa vám stojí po boku, ujistil český premiér.  - Reuters
Video se připravuje ...

nespokojeny ( 5. dubna 2022 21:54 )

Mně stačí, když si na zasedání České vlády uvědomí, že je její premiér.
Je to inteligentní vzdělaný člověk. Snad mu to dojde a začne konat pro ČR:
-zdravotnictví, -školství, zabezpečení energií pro obyvatele ČR, ceny PHM, zemědělství atd.atd.
Je toho moc.

pravlast ( 5. dubna 2022 14:20 )

Si covida přivezl bezcelně z UA,inkubační doba na TBC je delší no a tak ne že ruší cestu,Němci řekli ani nejezdi nebo tě wotočíme hned na hranicích.A tak aspoň dojde na vládu a nakazí zdejší šm*ejdy.

maxpax ( 5. dubna 2022 08:43 )

...dokud nebyl u moci...ale vyl tehdy dobře a pořád .

maxpax ( 5. dubna 2022 08:41 )

Válek věděl přesně co a jak, dokud nevyl u moci. Jakmile u ní je, mlčí jak hrob a covid a všechny problémy se zdravotnictvím jakoby zmizely. Neřeší nic. Ale vymyslel, že zřídí další úřad centrální hygieny, zajisté s výbornými platy. Tam se dá schovat dost kamarádů a příbuzných

maxpax ( 5. dubna 2022 08:37 )

Je už až nápadné, jak kdykoliv má Fiala někam jít nebo jet a jednat, vždy mu do toho něco vleze a vysílá Rakušana. Ve sněmovně to nebylo poprvé. Když měk jít obhajovat nozový stav na chtěné neuvěřitelné tři měsíce, najednou ráno podstoupil testy a ukázalo se že má covid.Podle jeho slov mírný, ale do sněmovny nemůže, protože je v izolaci. Vyslal Rakušana. Nyní má jet do Německa najednou se mírný covid změnil na intenzívní. Takže zas nemůže jet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa