Současný starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) bude kandidovat z třetího místa, podle svého vyjádření si z osobních důvodů nemůže dovolit zastávat další čtyři roky politickou funkci na plný úvazek. V pozici lídra ho nahradí Vronský, který je nyní předseda zastupitelského klubu koalice.

Jirka Ptáček nastavil laťku vysoko, ale nebyl na to sám. Fungovali jsme jako tým a vím, že se na něj mohu kdykoliv spolehnout i v budoucnu. Chci na Praze 3 podpořit sousedského ducha a chtěl bych také, abychom se tu všichni cítili bezpečně,“ uvedl Vronský. Druhým jménem kandidátky bude nynější místostarosta Pavel Dobeš (STAN), čtvrtým současný radní Pavel Křeček (STAN) a pátým další radní Jan Materna (TOP 09).

Předvolebníé koalice v Praze

Koalice vznikají také v dalších městských částech a rovněž na magistrátu. TOP 09 se již domluvila na spolupráci se STAN i například v Praze 8. Do městského zastupitelstva nicméně již společně kandidovat nebudou. TOP 09 a KDU-ČSL budou nově s ODS v koalici Spolu.

STAN bude kandidovat samostatně a kandidátku hnutí na magistrát povede první náměstek primátora, architekt Petr Hlaváček. Samostatně do voleb půjdou rovněž Piráti, kteří na magistrátu tvoří koalici se Spojenými silami a Prahou Sobě.

Video
Video se připravuje ...

Slavný žižkovský betlém, který byla v čase adventním vystavený v infocentru městské části. David Zima

Fotogalerie
5 fotografií