Praha a Správa železnic společně připravují zadávací řízení se soutěžním dialogem na revitalizaci parku Vrchlického sady, rekonstrukci nové odbavovací haly Praha hlavní nádraží spolu s novou tramvajovou tratí Muzeum-Bolzanova,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Všechny plánované projekty by měly vznikat koordinovaně. Revitalizace Vrchlického sadů souvisí se stavbou plánované tramvajové trati z Vinohradské třídy kolem hlavního nádraží do Bolzanovy ulice. Ta povede právě parkem, kteří Pražané přezdívají Sherwood kvůli velké koncentraci lidí bez domova a drogově závislých. Podle loni schválené strategie rozvoje pražské tramvajové sítě by měla trať začít vznikat v roce 2025.

SŽ zároveň připravuje rekonstrukci nové odbavovací haly nádraží, na jejíž střeše by podle dřívějších informací měla vzniknout klidová zóna místo současného parkoviště. Práce by měly začít v roce 2023 a trvat zhruba čtyři roky. V plánu je také vybudování přechodu přes magistrálu v ose Fantovy budovy a dispoziční změny v interiéru nové odbavovací haly.

Fotogalerie
4 fotografie